3 Temmuz 2013 Çarşamba

Preamp üzeri IR Kabin Simulatörü: Hibrid Kayıt Hikayeleri...

Selamlar millet...




Bu aralar "hibrid" yöntemlere takık vaziyetteyim. Bu aslında belki bazıları için çok yeni bir şey değil ama bana hoş ve de hem yenilikçi hem de çok verimli gelmekte. 

Temelde Mesa Boogie V-Twin Preamp var. Başka preamplar da olabilir, ama "pedal" olmaması lazım. Kısacası üzerinde FX loop barındıran bir amfiye FX returnden girebileceğiniz bir preamptan bahsediyorum. Bazı aletler her ne kadar bol bol lambalı olsa da, bu çıkışa sahip olmuyorlar. Onun için ona dikkat etmek lazım. Örnek olarak mesela aklıma Kingsley Jester geliyor, çok güzel alet ama maalesef bir preamp değil. Amfinin "input" tarafından girilmek için yapılmış.

Neyse, bu preamptan gelen tonu direkt ses kartına girip, RedWirez isimli ve çok sevdiğim kabin simulatör IR yöntemi ile işliyorum. Ve bir yerde "mikrofonlanmış kabin" gibi bir ses elde edebiliyorum. Devamında standart şekilde delay reverb vs. olmakta.

Örnekle konuşsalım, buyrun:

http://soundcloud.com/barlojammer01/lpf-jam-farther-the-journey

Bu daha ziyade açık seste bir kayıt oldu. Tam pedallar ve detaylar linkin içinde var, oradan detaylara bakabilirsiniz.

Sonraki biraz daha gainli:

http://soundcloud.com/barlojammer01/lpf-jam-thunder-thighs

Bu kayıtlar da bir de Voodoo Lab Giggity denen alet çok etkili oluyor, Mesa V-Twin'in yelpazesini genişletmek için... Çok sevdiğim bir aygıt oldu bu: Voodoo Lab Giggity !!!

Hürmetler,

M. Barlo
07 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder