27 Ekim 2013 Pazar

Gece gece öylesine bir kaydın gereksiz anatomisi...

Maksat iş olsun...

GitarPedal.net forumlarındaki "cemdaş" arkadaşlarla beraber yaptığımız bir cem oldu bu. En sonda giren ben oluyorum. Orada kullandığım ekipmanı ve de çaldığım hadiseyi sizle paylaşayım...

Slide ile giriştim, standart akord düzeni. Açık E falan filan yok. Benim Ceviz gitar, köprüdeyim. Seymour Duncan PATB-3 isimli manyetik devrede. Ton ve volume tamamen açıktır. 


Gitardan çıkan sinyali Voodoo Lab Giggity isimli pedala giriyorum. Daha önce bu blogda zaten bu pedal hakkında detaylı bir yazı yazmıştım ve Voodoo Lab Giggity isimli pedal hakkındaki incelememi okumak için alakalı linke basmanız yeterli olacaktır. Üzerindeki ayarlar: Loudness saat 12, Body saat 2, Air saat 3, Master saat 11, ve Brightness/Darkness minimumun bir tık üzerinde.




Buradan çıkan sinyal Mesa Boogie V-Twin lambalı gitar preamp isimli aygıta gitmekte. Ve orada işlendikten sonra "power amp" çıkışından çıkışı veriyorum. Mesa'nın ayarları şu şekildedir: Kırmızı yani lead kanalındayım, Gain saat 2, Bass saat 3, Middle saat 4, Treble saat 12, Presenece saat 2, Master saat 12 şeklinde ayarlanmış vaziyette. 

Buradan çıkan sinyali direkt EMU-1616m isimli ses kartıma veriyorum ve orada kabin simulasyonuna uğruyor. Kabin simulasyonu için Cubase vasıtası ile VST enstrümanı olarak RedWirez IR isimli programı kullanıyorum. Bu kaydımda Bassman kabin simulatörü olarak kullandım. Devamında Antress isimli zaatın Modern isimli VST enstrümanları (kompresör, eq, ve limiter) ile Classic isimli VST enstrümanlarını (phaser, chorus, delay, reverb) kullanıp sinyali işliyorum.


Bu kayıt usulüne kendimce "hibrid" yöntem demekteyim. Bunun hakkında bu blogda daha önce bir kaç kelam etmiştim aslında. Alttaki bağlantılardan onları da okuyabilirsiniz:

http://drbarlo.blogspot.com/2013/07/preamp-uzeri-ir-kabin-simulatoru-hibrid.html

http://drbarlo.blogspot.com/2013/08/bir-tonun-anatomisi-mesa-v-twin-ile.html

Bu kadar anlattıktan sonra elbette kaydın adresini vermeden de olmaz:

http://barlo.gitarpedal.net/GP-Cem/GPBBTCem/fizyo_orkun-Michael_Delaney-Sukru_Ersal-Dr_Barlo-GPBBTCem-A_Lydian_Backing_Track.mp3

Umarım bir gün birilerine yardımcı olur.


Sevgiler, saygılar.


M. Barlo

10.2013, İstanbul - Türkiye