10 Temmuz 2013 Çarşamba

Gitar Sevdası ve Gitardan Uzak Kalmak...

Bu yazı, daha ziyade kafadakilerin paylaşımı gibi... Gibi... 

Portekiz Lizbon'a bir konferans için gittim. Çok güzel bir şehir, zaten konferans vs. olmasa da iş yaratıp bolca gidesim olan bir şehir olduğunu kesinlikle itiraf etmem gerekmektedir. Yokuşları ve doğası açısından az biraz da olsa Istanbul'a bir miktar benzemesi de, yemeklerin gayet güzel olması da, ... bir çok sebep var. Bu vesile ile tavsiyem olsun: Lizbon, imkan bulursanız kesinlikle burun kıvırmamanız gereken ve görmenizi şiddetle tavsiye edeceğim bir şehirdir. 

Elbette ister istemez insan gitardan uzaklaşmış oluyor. İşler de bol olunca, dönünce de hemen üzerine de gidemiyor. Ama hemen işi punduna getirip, bir şekilde ve ivedilikle, hem de çok yoğun bir şekilde gitara geri dönesim var. Bilmiyorum size oluyor mu, ama beni gitar çalmıyor olmak rahatsız etmektedir. 

Bu bağlamda aklıma bu seyahat gitarları gelmekte, "travel guitar" şeklindeki, bazıları enteresan, ama belki önyargılı yaklaştığımdan, bazıları da "kullanılamaz" olarak gördüğüm aletler. Gerçekten işim gereği çok seyahat ediyor olsaydım, sanırım biraz daha detaylı bakmak durumunda kalırdım. Ama yine de, sapı ele oturan bildik sevdik bir gibi olmuyor diye düşünüyorum. Bir kaç tanesine bakmışlığım var, denemişliğim var ABD'deki gitar dükkanlarında. Bunu yaparken maksat seyahat için değil, slide içindi aslında, onu da itiraf etmem lazım. Ve bir yerde adam gibi seyahat için seyahat gitarına bakmamış olduğumu da söylemek gerek.

Yakında bir seyahat daha olacak, yine iş ile alakalı. Ve bu sefer gideceğim yer Lizbon kadar güzel ve eğlenceli de değil... Ama seyahat gitarı işine gireceğimi de açıkçası sanmıyorum...

Neyse, hayırlısı...

M. Barlo
07 2013, Istanbul