5 Aralık 2011 Pazartesi

Gitar Amplifikatörleri Kolon Karşılaştırmaları

Altta Gitar Pedal'ın FaceBook sayfasında paylaştığım ve de iyi olarak bildiğim kolon karşılaştırma video ve kayıtlarını sizlerle paylaşmaktayım:

Ayrıca bu sayfada da hepsinin ayrı ayrı kayıtları da var:

http://www.watfordvalves.com/products.asp?id=4&man=50

Celestionlar'ın en azından. Jensen'lerin var mı bakmadım.

Watford bu arada çok sağlam yerdir, haberiniz olsun.

Not: Hatta ayrı ayrı olması yerine, daha da güzelleştirmişler!

http://www.watfordvalves.com/soundfactory.asp

Rivera Amplifikatör firmasının 15 kolonluk bir testi:


Rivera Amplifikatör şirketinin yaptığı bir diğer test, bu sefer 12 kolon...


MV Amps şirketinin yaptığı bir test: (adam başta fazla konuşuyor, ama kapatmayınız!)

Sonra, eski ve yeni Jensen C12N hakkında:



Jensen C12N (yeni) ve Eminence Legend 125 kılıklı olan Fender Blues Jr.'un üzerindeki fabrika çıkışlı kolon...



Umarım işinize yarar...

Dr. M. Barlo

Alen Geere Custom Shop Reverb Pedal Demosu



Emre Balkan'ın üretimiş olduğu bu pedalı, DLT Amplification Barlo Mk. 50W 1987 RR-PA amfimde, E.E. Akbay'ın detaylı ve özenli bir şekilde tasarladığı ve yerleştirdiği paralel loop sayesinde çok verimli bir şekilde kullanabildiğimi düşünmekteyim. Bu hadiseyi de sizlerle paylaşayım istedim...


Kayıt Gibson R7 gitarım ve Shure Beta 57 (off axis) ve EMU1616m ses kartı ile yapıldı ve de eq da dahil olmak üzere sonradan herhangi bir effekt işlemine tabi olmadan yapılmıştır. Arada herhangi bir drive pedalı da yoktur, ve alınan drive sadece amfiden gelmekte olan kazançtır.


Saygı ve sevgilerimle.

Dr. M. Barlo
04 2011
Istanbul, Türkiye

Alen Geere Preface Drive Demosu



Alen Geere Preface Drive demosu, Fender Blues Jr. (G12H30 kolonlu) ve Stratocaster ile...

Bu aletin boost tarafı (hem de gayet net olarak) Xotic RC'den cidden çok daha fazla. RC 12 db sadece benim bildiğim. Bunun boost tarafı (hem net hem de ton potansı kullanarak ve de sesi yükselteyim diye illa drive'ı da artırmak zorunda kalmadan) Catalinbread'in denediğim ciddi yüksek çıkışlı boostundan bile daha fazla.


Aksi gibi kameralar sesleri otomatik olarak kaydecek seviye indiriyorlar. Ve de sesde yükseklik farkını bu videolardan tam olarak göremiyorsunuz. Ama şöyle söylüyeyim, amfide volume 2.5 iken ve de master 11 falan iken, bunun boostu saat 12 civarında olduğunda (ki daha da artıramıyorum evde) kaloriferler ve bilumum eşya titreşime geçmeye başlıyor. Yani bateriyi falan çok rahat götürecek seviyelere ulaşıyor. Ben amfide bu ses seviyesinde oralara çıkartan pedal görmedim.


Ve açıkçası hala net kerata.


Çok enteresan pedal ondan dolayı, yani bildiğiniz gibi bir boost falan değil bu. Çok çok çok güçlü.


Şunu da okuyanların gözüne soka soka tekrarlayayım. Tek başına çok iyi bir overdrive pedalı bu. Sıfırdan alacak olsam cidden butik olan bir çok pedala tercih ederdim, kısıtlı bir bütçe falan olsaydı. Her eve lazım, boostu acaip iyi, temiz, TS gibi midlerle ortalığı boğmuyan, az gainli bir drive pedalı. Ama iyi ayarlanınca elbette lambaları pişirdiğinden dolayı, drive da aslında düşük falan diye algılamayın. Tersine güç lambalarını çalıştırarak ve de temiz olduğundan çok sağlam bir drive pedalı oluyor kerata.


Dr. M. Barlo
11 2008
Istanbul, Türkiye

Maxon D&S II Pedal Demo: Peavey Classic 30 ve Stratocaster



Maxon D&S Demosu... Peavey Classic 30 (Celestion V30'lu) ve Fender Stratocaster.

Dr. M. Barlo
08 2008
Istanbul, Türkiye

Red WireZ Cab IR 1960A G12M (free IR) with a Stratocaster and Guitar Rig...






  • Gitar: 2001 American Series Mary Kay White Strat, sap pozisyonu
  • Amfi simulasyonu: Guitar Rig - Bassman (pedal medal yok)
  • Spring Reverb var bir de... yine Guitar Rig'den
  • Kabin: G12M'li free IR kabini... Neumann U47'ler


Dr. M. Barlo
12 2011
Istanbul, Türkiye

4 Aralık 2011 Pazar

Alen Geere Watt Killer Attenuator

Selamlar,

Emre Balkan bu güç düşürücüyü bitirdi. L-Pad tipi bir yapıya sahip olan bu aygıtı da direkt Dr. Z. Brake Lite isimli güç düşürücü ile de karşılaştırdık. Ve açıkçası en yüksek güç düşümünde (11dB) iki aygıt arasında hangisi daha iyi diye epey bir denedik. Emre'nin üretimi bana daha net geldi, epey yakınlar ama özellikle en yüksek güç düşümünde Tele ve Fender Blues Jr. ile yaptığımız netlik testinde bana bu "Watt Killer" daha iyi geldi.

Videolar:



Blues Jr.'a şart... Alıp alabileceğiniz en iyi pedaldan çok daha iyi sonuç verecek (Mesa gaini falan için değil elbette), zira amfiyi çalıştıracaksınız. Ondan bence her bir lambalı amfinin yanına bir tane koymak lazım bundan. Yukardaki aygıt içinde kullanılan dirençlerin özelliklerinden dolayı, 45W'a kadar amfilerde kullanılmak üzere yapılmıştır. Size özel üretim açısından, Emre Balkan ile (info@alengeere.com) koordine olmanız daha doğrusu. 100W 150W... bunların hepsi mümkün.

Bu arada sizlerle şunları da paylaşayım: Bence bu aletler, tecrübeden gördüğüm kadarı ile, 11 12dB kayba kadar tonda en ufak bir problem yaratmamaktalar.

Dr. M. Barlo
Istanbul, Türkiye

Alen Geere Leader

Selamlar,


Emre'den bomba... Direkt pedal boarduma girdi. Kendisi şaka maka değil AFD pedalı yaptı. Tabi detayları vereceğim, biraz daha rafine etmek lazım.




Ama bir adet Blues Jr. ile (ki dolayısı ile aynı hadise Fender Tweed tipi amplifikatörlerle de (örneğin, Fender Blues Jr., Bassman, Blues Deluxe Reissue, Marshall JTM, Marshall JCM2000 DSL, Marshall JCM600, Marshall JCM900, Peavey Classic 20, 30 & 50 ..., hatta unutmuşum Laneyler...) tutacak... Neyse, işte bu tip amfilerle, küt diye hot rod metal panel tonunu, namı diğer AFD tonunu verdi.


Şaka gibi. Haliyle, hemen de boarda girdi. Serene artı bu vazgeçilmezlerden oldu benim için. Neyse...




Aletin videosunu altta çektim, kendiniz dinlersiniz. Bu arada illa vıdı vıdı Dio, Slash falan hadisesi değil sadece. Gain en yüksek seviyelerindeyken oralarda oluyor. Daha düşükken kızmış plexi tarafında tonu. Vol ve Gain var, ki anlamları belli. Ve iki mini toggle switch. 
  1. Bas ayarı yapmakta, cab / line şeklinde ayarı. Ama kabin simulatörü gibi düşünmeyin, amfi ile kullanımda bass miktarı ve sıkılığı olarak görün. Bassları keskin ama öyle metallica keskin değil. Hala Marshall, GNR Dokken hesabı... Onu belirtelim.
  2. Ikinci toggle ise tizleri kontrol ediyor. Her iki ayarda da tizleri iyi. Kulak tırmalıyıcı bir yapı hiç bir şekilde olmadı Blues Jr. ile. Hem Blues Jr. temizken hem de yüksek seste kırılmaya yüz tutmuşken. Yani tizleri açtığınızda kullanılmaz bir ton değil, tersine iki taraf ta kullanılır. Bir taraf koyu bir ton ve diğeri de daha bir Slash vari ton özellikle yüksek gain seviyelerinde.
Ben bu pedalı çok sevdim. Herhalde anlaşılıyor. Blues Jr. ile çok iyi, hatta çenemi düşüren bir uyum yarattı. 


Bu şekilde olan pedallar biliyorsunuz aslında fazla değil. Epey var ama TS pedalları gibi elini sallasan 150 tanesine çarpmıyorsun. Demek istediğim bu. Bunların arasında bulunan CrunchBox var mesela. Onu getirtmiştim, hatta altı plexiglass olan kimdeyse, bilsin o benden geldi. Ve bu pedal ondan çok daha güzel! Bu kadar basit. Ben onu sevmediğim için, ona yol vermiştim, bana gelmemişti. Keşke elde tutup bununla bir karşılaştırma videosu için dursaydı diye düşündüm. Tabi bu konuda 3 5 rakip daha var, Wampler'in Lovepedal'ın (mor olanından bahsediyorum) pedalları. Onları bilemiyorum. 


Xotic BB ve BB+'dan farklı, daha fazla gain var. OCD'dir, Box of Rock'tır, Lovepedal Amp11'dır, Emre'nin bir diğer pedalı Little Harder'dır... falan filan için de geçerli. Bunda ciddi gain var, ve de Marshall tipi bir gainden bahsediyorum.


Ha bu arada içinde iki tane trim pot var, ve de gain miktarını artırabiliyorsunuz. AÇıkçası ben en yüksek ayarda gainin bozulmadığı yere ayarladım o iki trim potansı. Ve zaten o ayarla karşıma AFD çıktı bir yerde. Neyse, demek istediğim o ayarlar da çok ciddi güçlü. Dışarda değil sadece... Biraz daha minik hareketlerle ayar istemekte elbette...


Bu aletin videosunda Duncan PATB-3 köprü HB'lı 2001 Warmoth Walnut Hardtail Stratocaster'ımı ve Fender Blues Jr. Amplifikatörümü kullandım. Daha fazla detaylar videonun içinde mevcuttur.


Bilginize,


Umarım birilerinin işine yarar. 






Dr. M. Barlo
Istanbul, Türkiye